Pennut

Pennut pääsivät muotikuvauksiin Lux Boutique nimiseen verkkokauppaan! Kuvaaminen oli pennuista hauskaa (kuvaaminen tapahtui koti oloissa, ei studiossa) ja Lux Boutiquen verkkokaupassa seikkailee myös Mame ja Lumipallo Shiba pennut! Pennut nauttivat kuvauksesta ja olivat niin shibamaisen ihania, että saimme kutsun esiiintyä tässä syksyllä vielä uudelleen kuvauksessa!

Käy kurkkaamassa Lux Boutiquen sivut: https://www.luxboutique.fi/

Meillä on pentuonnea, Shiban punainen tyttö pentu vapaana.

(Ei corgi pentuja suunnitteilla)

Shiban pennun hinta on 2420e + alv 24% = 3000e

Minulla ei ole, eikä ole ollut, eikä tule olemaan kasvatuksessa yhtäkään Venäjältä tuotua koiraa. On totta, että tilastojen valossa Venäläisillä koirilla on täydelliset terveystulokset, en ole koskaan nähnyt muita tuloksia kun AA ja 0,0. Jostakin syystä nämä upeat terveystulokset eivät kuitenkaan näytä periytyvän täällä Suomessa, kun näiden Venäjällä todistetusti terveystutkittujen koirien jälkeläisen röntgenkuvia lausutaan Suomen Kennelliitossa. 

Päivitys 19.09.2022

Suosittelen kasvatelleni virallisia terveystutkimuksia ja palautan osan pennun hinnasta, mikäli pentu terveystarkastetaan (lonkat, kyynärät, polvet ja silmät). Kasvattini voivat osallistua myös edullisiin Suomen Koirankasvattajat ry:n järjestämiin joukkotarkastuksiin, koska olen itse jäsen. Järjestän myös pyynnöstä itse edullisemman joukkotarkastuksen pääkaupunkiseudulla.

Noin puolet koiranpennun hinnasta koostuu erilaisista veroista. Ei ole olemassakaan verotonta harrastekasvattamista, vaan kaikesta kasvatustoiminnasta on maksettava Suomessa verot. Lisätietoja: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot/ansiotulot/koirankasvattajan-verotus/

Harmaa talous ja pentutehtailu kulkevat käsi kädessä. Jos törmäät edulliseen shiba pentuun, herää kysymys, onko tämä harmaan alueen kasvatusta. Linkki harmaan pentutehtailun kitkemiseksi: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/asioi-verkossa/anna-vihje-verovilpista/

Olen Suomen Kennelliiton jäsen ja Sitoumuskasvattaja. Olen jäsen Suomen Shiba ry:ssa, Suomen Welsh Corgi Seurassa, Suomen Papillon ja Phalene yhdistyksessä sekä Suomen Koirankasvattajat Ry:ssa.

Meillä on suoritettu Suomen Kennelliiton Kennelneuvojan käynnit 25.01.2018, 13.09.2019, 23.01.2021 sekä 03.04.2022 tuloksella erinomainen.

Jos olet kiinnostunut hankkimaan meiltä pennun, on suositeltavaa että luet tämän:

Jokainen pentu ansaitsee huolehtivan kodin, jossa sitä pidetään perheen jäsenenä. Luovutusiässä pentumme ovat perheen parissa kasvaneita, sosiaalisia, tottuneita turkin hoitoon ja kynsien leikkaukseen. Pentumme ovat rakkaudella ja asiallisesti hoidettuja ja syövät hyvälaatuista ruokaa, jota pentu saa mukaansa ruokintaohjeiden kera uuteen kotiinsa.

Kaikki pentumme myydään aina lemmikeiksi, koska näyttelymenestystä on mahdoton taata pikkupennulle. Näyttelyissä emme velvoita uusia omistajia käymään, pennut myydään ennen kaikkea perheen jäseniksi ja harraste sekä lenkki kavereiksi. Jos etsit näyttelypentua, valitsemme mielellämme  mahdollisimman lupaavan pennun ja kerromme pentujen ominaisuuksista näyttelyjä ajatellen ja opastamme mielellämme näyttelyharrastuksessa.

Tavoitteenamme on kasvattaa kaikin puolin terveitä ja rodunomaisia pentuja. Kaikki koiramme ovat virallisesti PEVISA (PEVISA= perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamis ohjelma) tutkittuja ja hyväluonteisia. 

Yhteydenotossasi on hyvä kertoa hieman itsestäsi ja perheestäsi.  On myös hyvä kertoa minkälaista pentua olet etsimässä.

Pennut luovutetaan:

· Rekisteröityinä Suomen kennelliittoon

· Eläinlääkärin terveystarkastamina Eläinlääkärin todistuksen kera sekä mikrosirutettuna

· Asianmukaisesti 3-4 krt madotettuina laajakirjoisella valmisteella

· Pennun mukana saa pentupakkauksen, jossa tuttuja ruokia, leluja, hoito-ohjeet

. Pennuilla on 3v 3kk ajaksi syntymästä AGRIA piilevät viat vakuutus kasvattajan maksamana. Tämä vakuutus on omavastuuton eläinlääkärikulu ja henkivakuutus piileviin vikoihin. Lisäksi pennuilla on 14vrk AGRIA rotu vakuutus. Tämä vakuutus on eläinlääkäri ja henkivakuutus ensiviikoiksi, jotta uudella omistajalla on aikaa vakuuttaa pentu ja pennulla on tälle ajalle kasvattajan maksama vakuutus turvana.

Varausmaksun pennunostaja maksaa siinä vaiheessa, kun haluaa varmistaa pentueesta pennun itselleen. Varausmaksusta annamme kuitin sekä sopimuksen (Sopimuspohja on SUKOKA:n sivuilla)

Varausmaksu on osa pennun hintaa ja vähennetään pennun hinnasta. Pennun hinta sisältää alv 24%. Kasvatustyöstäni teen veroilmoituksen. Pentusi ei ole harmaata taloutta. 

Pentujen synnyttyä kotimme rauhoitetaan, pentuja voi tulla katsomaan kun pennut ovat noin 6 viikon ikäisiä ja käyneet eläinlääkärin tarkastuksessa, laitamme toki kuvia sähköpostitse pennuista kiinnostuneille.  

Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton sopimus koiran kaupasta. Sopimus on Suomen Kennlliiton sivuilla, ja siihen ei tule kasvattajan toimesta lisäehtoja.

Pyrimme antamaan pennunostajille kaiken mahdollisen tuen pentunsa kasvattamisessa ja hoidossa koko koiran eliniän ajan. Kasvattajan ominaisuudessa annamme mielellämme aina neuvoja ja kuuntelemme kuulumisia!

Mikäli mieleesi tulee jotakin kysyttävää niin, kerromme oikein mielellämme lisää pennuistamme sekä pennun ostamiseen liittyvistä seikoista!